tisdag 7 april 2015

Nutella cheesecake

Till botten

400 gram digestivekex
150 gram margarin

Till fyllningen

400 gram Nutella
200 gram naturell Philadelphiaost
2 msk florsocker

Till garnering

150 gram hasselnötter


Gör såhär

1. Sätt ugnen på 180 grader. Gnid runt hasselnötterna i en handduk så att så mycket av skalet försvinner. Finhacka nötterna och lägg på en plåt. In i ugnen i 7-10 minuter. Låt svalna på plåten.

2. Krossa digestivekexen med båda händerna så det blir smulor. Blanda ner rumsvarmt margarin tills det blir en smulig deg. Tryck ner degen i en form med löstagbar kant. Ställ in i kylskåpet 10 minuter.

3. Blanda nutella, philadelphia och florsocker till en jämn smet. Bred ut smeten över kexbottnen och häll över de hackade nötterna. Ställ in i frysen 1-2 timmar. 

Nöjd med min, nu får ni komma & fika! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar